Mnoho gastronomických zážitků a chutných delikates si bezpochyby vyžádá dokonalé umění kuchaře. Kde by ale byly bez jejich profi gastro vybavení? Profesionální gastronomické vybavení je nedílnou součástí každé kuchyně. Jedná se o různé profi gastro nástroje a přístroje, které mnohonásobně urychlují kuchařovu práci. Proč by například cukrář šlehal sníh ručně, když může dát bílky do jeho speciálního a hlavně mnohdy obrovského kuchyňského robota? Proč by kuchař smažil hranolky v malém množství na pánvi, když je může vložit do veliké fritézy? Ano tyto nástroje všem kuchařům, pekařům a cukrářům usnadňují jejich práci. Většinou se jedná o různé elektrospotřebiče, které si jen tak domů nekoupíte. Profi gastro vybavení vás totiž mnohdy vyjde na desítky, ba i stovky tisíc a zařízení jsou tak obrovská, že pro ně v běžné domácí kuchyni jen tak nenajdete místo.

Proč je ale jejich velikost tak gigantická?

Musíme hlavně brát v potaz to, že profesionální kuchyně jsou navrženy pro vytvoření co největšího možného množství jídla za co možná nejkratší čas. Většina restaurací, cukráren a nebo také (a tam bývají ty přístroje obvykle postaveny na míru a mnohdy i zaberou celou místnost) pekáren se potýká s neustálým návalem zákazníků. Každý si z denní nabídky chce vybrat to, na co má právě chuť. Mnoho těchto zařízení však nabízí několik druhů jejich produktů (ať se už jedná o jídlo na talíři a nebo obyčejné rohlíky z pekárny, všechno je to produkt, vyprodukovaný daným zařízením). Toto si ale vyžaduje aby vždy bylo připraveno několik druhů jídla (produktu) za co možná nejkratší čas. Zákazník totiž neodejde, dokud nebude nakrmen. Pokud pekárna nevyprodukuje tisíce rohlíků denně, tak v regálech obchodů žádné nebudou. Když zákazník z restaurace odejde, může ho jednoduše nahradit jiný. To generuje pro restaurace, pekárny a cukrárny co největší zisk. Pokud zákazník čeká na jídlo příliš dlouho, může se stát, že odejde a už nikdy se do restaurace nevrátí. Dále také zabírá místo dalšímu zákazníkovi, který by byl opět ziskový pro restauraci. Proto je potřeba zkrátit čas přípravy jídla a tím pádem, vařit ve velkém. Na to jsou tedy potřeba obrovské profi gastro přístroje, které toto vaření umožňují.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *